FLYTTEPROSESS,  Foreldre,  HVERDAG,  USA

we have arrived, and settled in

Hvor skal jeg begynne.

Den siste uken før avreise var ekstremt travel da jeg jobbet frem til vi skulle dra. Hell i uhell, så fikk lillemor omgangssyke etter et bursdagsselskap natt til utreisedagen. Litt stressende å ikke vite om vi to andre skulle bli smittet, men samtidig godt å få litt mer tid til å ordne i huset. Vi utsatte selvsagt reisen noen dager, og for å fatte meg i korthet – det var godt da flyet tok av.

Det tok meg nesten en uke å komme meg etter all pakkingen, vaskingen, ryddingen, bæringen, og jetlag opp på så lite søvn. Og nå hadde vi lite tid til å forberede barna før de skulle begynne på skole og barnehage. Men de var supre opp i det hele, og alt har gått som forventet.

Men jeg må si, mammahjertet har fått seg noen runder de siste to ukene. Det vi har snakket om skjer endelig, og det har vært godt å starte – men og vanskelig. Nivået på en førsteklassing er noe annet her enn hjemme i Norge. Og lillemor må gjennom en bratt læringskurve. Samtidig tar hun det veldig bra, og jeg lurer på om dette er en positiv ending når språket kommer mer på plass.

Minsten er det litt verre med, han sliter med musikken og støyen som er OVER ALT. Derfor har vi kjøpt støydemping i form av hodetelefoner til han. Han går og kun tre dager i barnehagen med halve dager, før vi øker sakte men sikkert til full plass. Jeg har mulighet til å ha han hjemme og være fleksibel nå den første tiden, så det er uaktuelt å presse han til noe som helst. Det er nok med endringene som er.

Sammen med PJ har jeg pakket ut de viktigste flytteeskene. Vi har hatt noen turer på IKEA og bestilt en del fra Amazon Prime. Og jeg elsker allerede Amazon Prime. Så genialt! Og det kommer med Amazon Video, noe som er fint da vi ikke har bestilt noe kabel-tv enda.

Alt i alt, vi er i gang. Våren her er i full blomst og temperaturen går oppover. Vi har alt fra 16-32 grader på dagen, og vi nyter bassenget i hagen. Jeg skal komme med flere bilder etter hvert ?

-Tuva

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *