Foreldre,  HVERDAG,  HVERDAGSGLEDE,  Personlig,  SKOLE,  USA

s o m m e r f e r i e ?

Nå har vi sommerferie! Vi har i grunn hatt sommerferie siden 1.juni – noe som i første omgang har betydd slutt på hjemmeskole! Hurra!

Misforstå meg rett – det har vært fint å ha tilgang til skoleoppgaver og en form for skole. Og jeg skal skryte av opplegget til lærerne og skoleadministrasjonen. For de hadde ikke mange dagene på seg til å få dette i gang. Men hjemmeskole er ikke bra for våre barn. Minsten elsker oppgaver, men han er 5 år og har ikke mange av de. Hun som nå har blitt 8 år er ikke så fan av hjemmeskole. Hun har i tillegg Globalskole for å opprettholde norsken, så det har vært dobbelt opp herfra og hun har virkelig gjort en kjempeinnsats!

Så hva har vi gjort den siste måneden?

* Vi har overlevert huset vårt i Norge til ny eier. Fikk god hjelp av gode venner til å flytte over tingene våre til garasjen – vi overtar det andre huset 1.juli.

* Vi har feiret 8åringen vår! Hun fikk rett og slett et poolparty. Jeg pyntet med ballonger, vimpler, palmer, konfetti og cheetas. Hennes favoritter! Det ble til slutt 4 forskjellige kaker, sushi til middag som hun ønsket, gaver med personlige kort fra oss og de i Norge, hilsninger over video og festleken fiskedam (det var viktig, selv om det bare var broren og hun som fisket). Det var såklart en annerledes bursdag, men hun var veldig fornøyd med dagen.

* Vi fikk en bomtur sørover da vi skulle se romfergeoppskytingen. Og dagen de faktisk fikk det til, trodde vi at været var så dårlig at det ikke ble noe og gikk glipp av hele oppskytingen. Så det «live» noen minutter etterpå da vi hadde sett en rar stripe på himmelen.. Er det mulig…

* Vi har spist på restaurant for første gang siden februar! Vi har og bestilt take-away et par ganger. Ikke at vi spiste overdrevent mye ute før Covid-19 kom til Florida, men et par ganger i uken var nok gjennomsnittet.

* Vi har lagt vår elsk på en ny strand, nær St.Augustine. Vi er glad i Jacksonville Beach, men det er for mye folk der.. Lillemor fisket krabber med håv i bølgene! Hun har blitt helt hektet på å fange fisk og forskjellige typer dyr.

* Sommerværet har kommet – det betyr at det er veldig høy luftfuktighet og torden og regn hver ettermiddag omtrent. Det betyr og at vi er mer inne igjen. En floridamann beskrev denne tiden ganske korrekt: «Floridavær på sommeren er som å ha på seg klær etter en dusj uten å tørke seg først».

* Vi har hatt en begrensning fra å reise mer enn 50 miles fra arbeidsplassen til PJ den siste tiden. Dette har gjort at vi har blitt tvunget til å utforske nærområdet. Og det er i grunn bare fint det, når nærområdet er som vårt. Det endte med at vi oppdaget et lite stykke Florida som vi ikke hadde sett – nemlig en ekte spring. Det var dessverre slik at vi reiste på en søndag, og det var båter med Trump2020 flagg og mennesker vi ikke akkurat henger med til vanlig der… Men vi badet i det kalde vannet og hadde en fin, kort tur. Skal tilbake en annen gang og da skal jeg skrive litt mer om akkurat dette.

** Jeg vil og skrive litt om det som har blitt en viktig påminnelse i vårt liv den siste tiden. Jeg postet ikke et sort bilde på instagram for et par uker siden, men det betyr ikke at jeg ikke har lest det som har blitt skrevet i alle mediene den siste tiden om Black Lives Matter. Jeg har gått inn og spurt meg selv om jeg kan ha noen holdninger som kan være ødeleggende. Og svaret er ja, helt klart. Om det er ubevisst eller bevisst, jeg jobber med det og har snakket endel med barna om det. Jeg skal ikke stoppe med å spre dette privat. Det er en holdningsendring som er vanskelig å se når man tenker på hvite priviligerte, som meg og min familie. Jeg er ikke så aktiv her, og har i grunn denne nettsiden som en reiseskildring. Men hvis det skulle være tvil i hvor jeg står i denne saken så er det dette: Jeg ser deg. Du er i hjertet mitt. Jeg skal ikke stoppe med å dele hva jeg har lært. Jeg skal endre min måte å forholde meg til mennesker med en annen hudfarge, og jeg skal lære barna mine og de jeg møter på min vei at dere er like mye verdt som alle andre. Jeg skal aldri stoppe. **

Og nå da?

Vi hadde så smått begynt å bevege oss litt friere igjen, men med ansiktsmaske (noe enkelte er ekstremt i mot i dette landet..!). Men for et par dager siden fikk vi dessverre beskjeden om at vi ikke kan bevege oss bort fra huset igjen, såfremt vi ikke skal på butikken osv. Så nå blir det ikke noe Pilates på meg, ikke noe strandliv, ikke noe båtkjøp i Georgia med det første, ingen andre turer enn gåavstand og roadtrips uten stopp. Vi er med andre ord tilbake til null på grunn av Covid-19. Og denne gangen er det enda flere smittede og enda nærmere oss.

PJ bor nemlig oppe i 2.etg i isolasjon for øyeblikket da en kollega testet positivt etter en dag på jobb. Han har testet seg og det kom ut negativt. Han skal fortsatt være isolert så vi er helt sikre. Jeg har akkurat fått e-post fra pilatesstudioet mitt om at noen har vært smittet der, og jeg føler at det snører seg rundt oss. Selv om vi har vært veldig forsiktige, kan det fortsatt nå oss.

Det er og veldig spennende hva som skjer i august, for her skal tydeligvis skolene åpnes igjen som vanlig. Vel, ungene må ha på ansiktmasker og vaske hendene litt oftere enn før. Men ellers er alt som vanlig..

Har jeg lov til å være litt oppgitt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *