Foreldre,  HALLOWEEN,  SESONG,  USA

s p o o k y & s o f u n !

Med Halloween vel overstått og fordøyd av inntrykk, så må jeg dele litt her og.

Først må jeg si at vi lærte litt som vi må ta med til neste år. Vi bør ha to eller tre kostymer i skapet før 31.oktober. Det er nemlig så mange «events» som krever kostyme, for både voksne og små. Og misforstå meg ikke, det går ann å ha på seg det samme til alle eventene – men det blir litt kjedelig når du møter mange av de samme på hvert event og du ser helt lik ut. Men heldigvis er det lite som skal til for å endre kostymet du allerede har. Jeg var heks på to eventer og skjellet på selve dagen. Det fungerte fint og jeg tilføyde en parykk på den største tilstelningen hvor jeg var heks.

Ettersom jeg har bursdag på Halloween, er ikke denne fascinasjonen over feiringen ukjent eller uprøvd. Jeg har feiret Halloween bursdag siden jeg var 16. Men forrige fest hadde jeg da jeg ble 25 år (10 år siden – gulp!), og barna mente det var på tide med en ny. Og jeg var ikke tung å be. Men det kommer jeg tilbake til.

På skolene og i barnehagen (vpk), så er det pynting av klasserom og dager med temaer for å varme opp til Halloween. Det var «crazy hair day», «Halloween socks day», «Halloween shirt day», «bring a stuffed Halloween toy day» etc. De gikk og «trick or treating» i barnehagen med egen parade rundt barnehagen. Telte 5 Spiderman bare i gruppa til lillebror! Tydeligvis veldig populær.

På barneskolen fikk barna «pizza dag» og tidlig fri på grunn av Halloween. Det hadde aldri skjedd i Norge!

På selve dagen tar vi det så rolig som det går ann. Vi bestiller gjerne sushi (min favoritt) og gjør oss klare til å gå ut. I år var jeg ikke sikker på hvor mange som kom til å dukke opp på døren, og det var nok ikke så mange heller. Noen få barn kom før vi gikk ut, og skålen jeg satt ut var ikke akkurat tømt da vi kom tilbake.

Men det spilte ingen rolle, for vi hadde det SÅ gøy! Vi gikk med naboene og var en liten gjeng. Gatene hadde organisert trick or treating, og de fleste huseierne satt i oppkjørselen med bord og delte ut godteri. De voksne med eldre barn hadde samlet seg i en liten gruppe og hadde det sosialt samtidig som de delte ut godteri. De som gikk trick or treating hadde satt ut godteri, og alle var flinke og tok en bit hver. Det var bare blide fjes og pyntede hus hele veien!

Vi kom hjem før det ble for mørkt, så over godteriet, før vi kapitulerte for dagen.

Men fest måtte vi ha! Første lørdagen etter var det barnevennlig samling med naboer og nordmenn. Halloween spilleliste, fingerfood og kaker stod på menyen. Og det ble ordentlig koselig.

Jeg hadde bestilt sprøyter på Amazon som jeg fylte med gelé til barna, og piña colada jellyshots til voksne (ananas gele og Malibu rom – kjempegodt!). Jeg hadde og blodposer med eplejuice, og lilla gin tonic! Gjestene kunne drikke vin og brus av reagensglass og røre med glowsticks. Hovedkaken var red velvet og fikk en «splasher look» for å passe inn i temaet. Alt i alt, veldig gøy å ordne og jeg tror de fleste hadde det fint.

Nå gleder vi oss til neste år! Men nå er det full fart gjennom thanksgiving før det blir opplading til jul. Jeg gleder meg allerede!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *