Foreldre,  Personlig,  SKOLE,  TANKER,  USA

u t v i k l i n g

Da det ble klart at vi skulle flytte til USA for 3 år, var det klart at min hverdag ble annerledes – ikke bare PJ’s og barna. Mine bekymringer lå i om jeg kom til å ha alt for mange bekymringer og alt for mye tid til å tenke på det. Jeg er optimist, men jeg tar og sorgene litt på forskudd så jeg er klar for det som måtte komme. I mitt hode betyr det at jeg og er litt realist, men ikke alle er enige i det.. 😉

Uansett – tid er ikke det jeg har mest av her. For det første er lillebror kun på skolen (VPK) og ikke i barnehagen lenger. Skolen er arrangert av barnehagen, og når VPK er over blir det vanlig barnehage igjen. Men etter et visst tidspunkt på dagen blir det altfor mange barn på en lærer. Og det går ikke for vår gutt.

Jeg ønsker ikke å utlevere han for mye, men jeg har vel nevnt at han er født ekstremt prematurt, og det kommer med visse senfølger. En av de tingene er høysensitivitet, noe han har hatt med seg fra han kom ut av magen. I Norge hadde vi innvilget ekstra ressurser det første året i barnehagen. Han var allerede ett år ekstra hjemme med meg før han startet, noe som gjorde at han fikk en rolig start. Andre året i barnehagen hadde vi ingen ressurser, men i Norge har vi også 3-4 barn på 1 voksen. I USA har vi 16 barn på 1 voksen. I tillegg er det ingen ører på veggen som lyser hvis støynivået blir for høyt, utetiden er begrenset, aktivitetene er kontrollert og det er generelt mer kaos inne på mindre plass. Vi har valgt en fin barnehage som har lærere som ser gutten vår. Han er i den største klassen, men det betyr og at det er 2 lærere som kan se han. Og de ser han, virkelig. Men etter et visst tidspunkt går den ene læreren hjem, og da er det 30 barn på 1 lærer og mye som skjer.

For å komme til poenget – jeg har ikke mye tid for meg selv allikevel. Og det er greit for nå. Nå trenger lillebror at jeg henter han før det blir for mye støy og endringer, og det gjør jeg uten å blunke. Han kommer først. Og lillemor har vanlig skoletid, men mye lekser hun skal gjennom hver dag. Hverdagen går med andre ord fort.

Men.. Hvis alt går etter planen, så skal jeg begynne å studere igjen snart. Jeg må ha tid til å studere, trene og gjøre alt annet som må til for at hverdagen går opp. Og alt tar litt lenger tid her da avstanden er større. Så jeg er i grunn litt spent på hvordan dette skal gå. Jeg starter forhåpentligvis rolig på studiet, og jeg kan bruke så lang tid jeg ønsker. Men jeg ønsker å ta så mange poeng jeg kan under dette USA oppholdet, så det er klart jeg må bruke tiden min godt.

Enn så lenge!

-Tuva

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *