FLYTTEPROSESS,  Foreldre,  HVERDAG,  Personlig,  Ukategorisert,  USA

snart sommerferie

Tiden går så fort – vi lever for helgene og stresser oss gjennom hverdagen. Vi rekker nesten ikke snu oss før det er noe nytt på gang, og det kan bli litt overveldende på både store og små.

Før påske fikk jeg virkelig merke flytteknekken, det samme med barna. For meg har det hjulpet å trene, ha små prosjekt som å få orden på enkelte rom eller steder i huset, plante grønnsaker og gjøre det fint rundt meg. Men vi valgte og å gjøre koselige ting som å reise litt i stede for å gnage på de samme veggene.

Vi fikk og besøk fra Norge, før vi reiste til både Orlando og Tampa med dager i SeaWorld og Busch Gardens. Note to self: ikke reis i parker i påsken. 90 min ventetid på alle karuseller er ikke verdt det, så vi gjorde alt mulig annet enn å stå i kø. En annen liten notis å merke seg: selv om du bare skal sove over på et hotell, velg et bra hotell. Vi valgte et hotell som hadde litt lavere standard enn vi pleier å ha, og det merket vi godt.. Aldri igjen! Etter den turen gledet jeg meg faktisk til å komme hjem igjen til huset vårt. Tror barna og følte det sånn.

Det har blitt betydelig varmere, både i luft og i vann – og det betyr turer til stranden!

Vi har gått til innkjøp av det meste av strandutstyr, og det tar ikke lenger tre timer for å pakke med seg det man trenger. Ettersom vi bor hele 40 min unna stranden (noe som var årsaken til at vi ønsket hus et annet sted enn her vi fikk) må vi være raske med å komme oss avgårde så vi får parkeringsplass hvis vi skal på en strand, og bra beliggenhet hvis vi skal på en annen. Det har gått fint til nå, og vi lærer mens vi går. Begge ungene elsker stranden, og vi har begynt å slapp av litt mer i forhold til hai og andre ting i vannet. Vi holder oss på grunna, og livvaktene forteller oss om det er noe farlig i vannet. Sett bort i fra dette da.

Vi har og opplevd en helt merkelig tradisjon – teacher appreciation week! Vi fikk en liste på forhånd over hva læreren til 1.klassingen vår likte og ønsker seg, med en ukeplan over hva som kan være fint å ha med på skolen. Vi snakker alt fra nøtter, blomster, gavekort til vin (!!) og sjokolade. Jeg fikk virkelig bakoversveis, for det skjer ikke at jeg sender med ungen min på 6 år vin på skolen!

Vi ga henne en hjemmelaget blomsterbukett, nøttepose, rosiner dekket med melkesjokolade (hennes favoritt) og til slutt en kopp med halv cheesy skrift fyllt med godsaker og et hjemmelaget kort. Fredagen hadde lillemor fri på grunn av 17.mai, så hun fikk gave og hjemmelaget kort i ett.

På en måte forstår jeg hvorfor de har denne uken. De gjør en enorm jobb her i forhold til lærerne i Norge, og de får dårligere betalt! Hadde vi boikottet uken hadde det og sett utrolig dumt ut, så vi gjorde det på vår måte.

Men 17.mai ble og feiret i huset vårt! ?? Vi inviterte alle nordmennene til champagnefrokost og grilling senere. Og det ble en kjempefin dag! ..Men det får vi ta i et annet innlegg. Akkurat nå ligger minsten og jeg på sofaen med omgangssyke (det finnes visst her og) og jeg blir svimmel av å se på skjerm.

Det er faktisk straks sommerferie fra skolene her, og vi har mye å planlegge. Bortsett fra 3 uker i Norge, er ingen planer lagt.

Oppdateres mer senere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *