FLYTTEPROSESS,  Foreldre,  HVERDAG,  USA

okey, I love this

De dagene jeg trodde skulle bli kjedelige, er langt i fra det. Jeg prøver ny mat, sykler på stranden og blir kjent med USA på den måten jeg ønsker.

Da vi fant ut at vi skulle gjennom en omveltning av livet slik det var, ble en av mine flere frykter at jeg kom til å kjede meg. Som jeg har nevnt tidligere har jeg hatt lett for å gå i kjelleren når jeg brenner lyset i begge ender og ikke tenker på meg selv. Min rolle her er først og fremst bufferen for de andre, der etter kan jeg være Tuva.

Nå skal ikke jeg sitte her og si at de siste ukene har vært en dans på roser, for det har det absolutt ikke vært. Vi jobber fortsatt med språkforståelse for barna, en ting som tar litt lenger tid enn jeg trodde det ville ta. Ikke selve forståelsen av språket, men at de snakker engelsk tilbake. Det er fortsatt en diskusjon rundt middag som ikke bare skal bestå av junk. Og det evige søtsuget vi ikke kommer bortom da ungene spiser både is og kjeks i barnehagen og på skolen..! I vårt tilfelle reflekterer adferd på hva de får i seg, og her er det ingen tvil om at vi må gjøre noen grep. Frokostblanding som ikke inneholder så mye sukker og falske søtstoffer hjelper for en bedre start på dagen. Bevisstgjøring av kantinematvalgene har og hjulpet. (selv om eldstemann kan spise 3 is på en dag i blant).

Min hverdag består nå av å levere barn på skole og i barnehage. Minsten går i barnehage 3 dager i uken, og de 3 dagene drar jeg også på treningssenteret og får unna de fleste ærender. Vi hadde over 300 kolli i flyttelasset, og vi har fortsatt pappesker igjen. Møbler blir bestilt og sakte men sikkert kommer huset til sin rett. Og så lenge ikke de pappeskene er i veien, har jeg ingen hastverk med å bli kvitt de med det første heller. Det er ikke turutstyret og fiskeutstyret som er viktigst å få frem – det kan faktisk stå i garasjen i en eske litt til.

Utenom de åpenbare tingene i en vanlig hverdag, er det en større jobb å følge opp barna på skole her enn hjemme. Det er mer lekser, flere beskjeder, spesielle dager, påmeldinger, innsamlinger, etter skoletid ting enn det er hjemme i Norge. Det blir overveldende når ikke språket er på plass, både for barn og foreldre. Vi siler ut det som ikke er viktig og har en relativt god kommunikasjon med læreren. Og vi kommer dit vi skal til slutt.

Tilbake til min hverdag. Jeg vet ikke helt hva jeg så for meg, men jeg tok litt feil. Jeg trodde jeg skulle få mye tid for meg selv, men jeg rekker så vidt det jeg skal hver dag. Jeg er heldig som har en koneklubb jeg kan lunsje med, og jeg elsker at det jeg trenger til hus og hjem, meg selv og barna er en liten kjøretur unna. Jeg har kjøpt meg den fineste sykkelen på jord, som er så god å sykle på og så lett å bære! Jeg har sykkelabstinenser hver dag – så gøy er det.

PJ trengte og en ny sykkel, så vi kjøpte sykkelstativ og tok med syklene på stranden. Utrolig gøy!

Vi fikk feiret bursdagen til minsten også. Dette var noe jeg lurte litt på, for vanligvis feirer vi med familie og i år ble det jo ikke sånn. Men vi har gode venner her, så mini fikk en fin 4 års dag.

Fremover skal jeg ta amerikansk førerkort så jeg får et bevis for å bo i Florida. Du får flere fordeler ved å ha et slikt bevis, blant annet i Disney World og i bankene her. Apropos fornøyelsespark – vi planlegger første tur til enten Sea World og Aquatica, eller til Tampa og Bush Gardens. Disney kan vi vente litt med – vi har vært i parkene jeg nevner for to år siden (PJ og jeg har vært i de fleste parkene flere ganger før vi fikk barn) så vi vet hva som vil passe oss best akkurat nå. Det viktigste nå er å få en mest mulig stabil hverdag, få språket på plass og bli kjent med naboer og nabolaget litt bedre. Og vi går i riktig retning!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *